Trendigt att inreda sitt hem som lyxhotell

Hur skulle ditt hem se ut om du tog bort alla dina personliga saker? Om du tog bort prydnader från hyllorna, tavlor från väggarna, bytte ut dina favoritsaker mot mer allmängiltiga saker som ingen direkt kan påverkas av? Antagligen skulle du få ett hem som liknade ett opersonligt hotellrum. Och det är många som tycker att det är den bästa typen av inredning. Särskilt om du vill sälja ditt hem.

Trots att 2014 års inredningstrender verkar leda mot mer individuell och unik inredning verkar en relativt ny trend också ha fått fäste i vissa kretsar. "Hotell-chic" stilen, som presenterades i somras av Helena Aro i Aftonbladet, har blivit mycket populär dels för prismaximering i försäljningsannonser men även för att det associeras med ledighet, avkoppling och njutning. Du hittar mer om inredning på www.uttaget.se.

Att inreda i hotell-stil skriver Fredrik Bornestan i Upsala Nya Tidning. Du kan se hela artikeln här: Välkommen hem till mitt hotell

Det är ganska intressant läsning, där han resonerar kring den sociala utvecklingen och vilka trender som speglas i den avpersonifierade hotelltrenden i våra hem.