Tips på ekologiskt bryggkaffe

Om du har tagit steget och investerat i en av världens bästa kaffemaskiner så vill du ju så klart ha någonting att brygga i den också. Den bästa smaken får man av att mala sina egna bönor, men till vardags vill man gärna ha färdigmalet, så det går snabbt och bekvämt. Men det behöver ju inte smaka illa för det!

Ica-Kuriren har genomfört ett smaktest av ekologiska bryggkaffesorter du hittar i butik, och testet visade två vinnare - Löfbergs Savannah och Arvid Nordquist Classic.

Löfbergs Savannah är malt av handplockade bönor från Östafrika, Sydamerika och Centralamerika. Rostningen sker i Karlstad, så att kaffet är färskt när det mals och paketeras. ICA-Kuriren beskriver kaffet som att det har en balanserad fruktig smak, med något dämpad beskhet och en härligt aromrik eftersmak.

 Arvid Nordquist Classic är malt av Arvid Nordquist arabicabönor. ICA-Kuriren beskriver det som ett karaktärsfullt kaffe med aromer av kryddig choklad. Smaken har en nyanserad beska och en fyllig känsla av espresso med en rund och fin nötighet.

Bägge sorterna finns tillgängliga i de flesta matbutiker, så nu har ni något att skriva på inköpslistan i veckan!