Så får du mer utrymme i ett litet kök

Ett trångt och litet kök kan vara ganska besvärligt. Men med några enkla knep kan du få det att kännas betydligt större. Allt det hänger på är lite smart inredning, användbara möbler och produkter och effektiva färgval. Expressens Leva & Bo ger 8 tips på hur man kan göra, och jag tänkte återge några av tipsen här.

Låt köksredskapen bli dekorationer

Istället för att fylla dina skåp till bristningsgränsen kan du ta fram dina snyggaste redskap och använda dem som dekorationer. Häng upp en snygg skärbräda, salladsgafflar och andra fina redskap på väggen, så att du lätt kan ta ner dem när du behöver dem.

Skaffa ett hopfällbart bord

I små kök får man sällan plats med ett ordentligt matbord. Men med ett hopfällbart bord har du extra utrymme att ställa matvaror och förbereda matlagning, som snabbt kan fällas ut när det är dags att äta.

Inred med ljusa färger

Vi upplever ofta utrymme som större om det är i ljusa färger. Vita ytor reflekterar ljuset och ger en mer öppen och rymlig känsla.

Läs fler tips på Expressen Leva & Bo.

Och som vanligt gäller förstås samma principer för köksinredning i kök både stora som små. Kolla in våra tidigare tips här: Planera din köksinredning