Moccamaster fortfarande bästa Kaffemaskinen enligt flera tester

Det verkar som om innovationen inom kaffebryggare har nått sin kulmen. Än en gång vinner denna fantastiska kaffebryggare alla tester. AM Future Home beskriver ett test gjort i norska dinside.no där Moccamaster KBGT741 kom ut på topp i alla kategorier, förutom smak, då dinside.no inte testade just den aspekten. Det kan tyckas lite konstigt, men de motiverade detta med att kaffets smak ofta avgörs av bönan mer än bryggaren.

Hursomhelst, Moccamaster har tidigare vunnit andra tester där de bedömer både smak och funktion. Till exempel så toppade den listan efter att Radoron.se testade den 2012 där den fick 73 av 100 i betyg, med andraplatstagaren fem poäng under (tyvärr är själva testet bakom en betalningsvägg). Kaffemaskiner.se säger också att det; "gurglande ljudet som brukar låta på slutet av en bryggning finns inte på den här maskinen".

I 2009 fick den högsta betyg hos Testfakta tillsammans med två andra bryggare.

Och långt innan dess fick den en delad förstaplats med Melitta Aroma Excellent Steel i ett test på Smartson.se som utfördes 2006.

Så den sanna kaffeentusiasten kanske borde sikta in sig på en Moccamaster för sina bryggbehov. Men det är ju fler saker som ingår i en perfekt kopp kaffe; det vill säga, själva kaffet. För att få ut så mycket som möjligt från sina bönor bör kaffet vara färskmalet, men alla kaffekvarnar är inte skapade jämlika. På Smartson har de testat 8 kvarnar, där kaffekvarnen Baratza Virtuoso var den solklara vinnaren. Den blir prisad för att det är en tyst maskin som erbjuder perfekt malning till både bryggkaffe och espresso, även om den är ganska dyr och väldigt tung till vikten.

Andraplatstagaren kommer ganska nära i prestanda, men kostar däremot nästan bara en tredjedel av Baratza Virtuoso. Så där finns även ett budgetalternativ för den som precis lagt alla sina kaffepengar på en Moccamaster.